Assessment

Heb je een geschikte kandidaat voor je vacature of wil je een loopbaan assessment doen met iemand in een outplacement traject? Twents Talent neemt een uitgebreid en kwalitatief assessment af met jouw kandidaat. Het geeft niet alleen een goed beeld van je toekomstige medewerker, het is ook een mooie basis om te werken aan persoonlijke groei, ontwikkeling en competenties. Je weet goed waar de kracht van jouw medewerker ligt, waar hij enthousiast van wordt, maar ook waar waar zijn ontwikkelpunten liggen. Na een goed assessment heb je een stevige basis waarmee jij en je medewerker verder kunnen.

Wat is een assessment?

Het doel van dit onderzoek is het inschatten van de kwaliteiten, drijfveren en talenten. Wat zijn je sterke en zwakke punten? Waar moet je nog aan werken, en welke talenten kun je gebruiken in je loopbaan? Wat zijn je interesses en welke baan zou het beste bij je passen? Op deze manier wordt inzicht verkregen in het talent binnen een organisatie en worden werknemers beter begeleid in hun loopbaan. Ook wordt dit onderzoek regelmatig ingezet als onderdeel van een outplacement traject.

Zelf een assessment afnemen

Je kunt ook zelf een assessment afnemen, bijvoorbeeld wanneer je wilt weten welke werkzaamheden goed bij jou passen. Dit loopbaanonderzoek kan je vooral helpen carrièrekeuzes te maken. Het is hier minder bedoeld als test van je kunnen, maar eerder als hulpmiddel waarmee jij het beste uit jezelf en je loopbaan kunt halen. Wil je zelf eens bekijken welke baan nu het beste bij je past? Dan is een loopbaan assessment een goede eerste stap.

Wat gaan we doen?

Het onderzoek bestaat uit meerdere analyses en testen. Voor het assessment maken we gebruik van de TMA Methode. Deze methode geeft een uitgebreid beeld van de drijfveren, talenten en competenties van je medewerker. Daarnaast zijn de volgende uitbreidingen mogelijk:

  • Beroepsgroepen analyse
  • Werkwaardentest
  • Beroepentest

Meer weten?

Wil je weten of jouw sollicitant goed past in de organisatie? Of wil je zelf ontdekken welke stappen goed passen bij jou en je loopbaan? Neem dan contact met ons op. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek vertellen we graag over de mogelijkheden. Twents Talent is gevestigd in Almelo, maar inzetbaar voor de gehele regio.

Twents Talent is door NOLOC erkend als loopbaan professional

Assessment