Personal coaching

Dagelijkse drukte, routine en verplichtingen maken het soms lastig om stil te staan bij de effectiviteit van ons dagelijks handelen. Toch is regelmatige reflectie noodzakelijk om optimaal te kunnen functioneren. Met coaching neem je de tijd om je bewustzijn te vergroten. Met een professionele, objectieve sparring partner naast je. Een coach traject biedt uitkomst bij al je (grote en kleine) problemen die blokkades veroorzaken in de voortgang van jouw werk en leven.

Wanneer personal coaching inzetten?

Personal coaching wordt ingezet wanneer er behoefte is aan verandering en/of ontwikkeling. Je loopt ergens tegenaan en dat wil je veranderen. In een coach traject leer je effectiever te communiceren, oude patronen los te laten en het leven vorm te geven zoals je dat zelf wil. Je leert je natuurlijke talenten en vaardigheden kennen en deze beter in te zetten. Hierdoor ontstaat meer zelfwaardering en tevredenheid.

Wat doen we met personal coaching?

Tijdens een intensief coach traject krijg je inzicht in wat maakt dat je nu doet wat je doet, en wat de effecten hiervan zijn. Je leert bewuster naar jezelf kijken. Je krijgt inzichten in de mogelijkheden die je hebt om binnen jouw invloedssfeer om de gewenste verandering aan te brengen. Door het ontwikkelen van de juiste mate van zelfsturing wordt duidelijker welke doelen en resultaten voor iemand succes en geluk betekenen. Dit is een heel belangrijk, want pas als de juiste doelen helder zijn, kan iemand de gewenste richting bepalen en aan de slag met persoonlijk groei en ontwikkeling.

Wat zijn de resultaten?

Doormiddel van personal coaching is iemand in staat zich dusdanig te ontwikkelen dat hij zelf verantwoordelijkheid kan nemen voor de situaties die er spelen en met oplossingen kunnen komen, voor actuele en voor toekomstige situaties. Met behulp van de juiste handvatten en technieken ontwikkel je vervolgens de juiste mate van zelfmanagement om jouw persoonlijke doelen ook daadwerkelijk te bereiken.

Twents Talent is NOLOC erkend.

personal coaching