Stress coaching

Stress is niet alleen slecht. Stress zorgt voor adrenaline, een overleefhormoon dat je nodig hebt in gevaarlijke situaties, scherp en alert maakt. Na een spannende dag of gebeurtenis heeft je adrenaline een flinke piek gehad en heb je rust nodig om te herstellen. In de huidige samenleving zijn veel zaken die stress veroorzaken, maar tijd om daar van bij te komen is er eigenlijk niet. Daarnaast zijn veel mensen zich er niet van bewust dat de klachten die ze hebben door stress komen. Wanneer je te lang doorloopt met stress gaat met mis.

Wanneer stress coaching?

Je ervaart veel stress in je werk en leven, maar het lukt je niet goed daar mee om te gaan. Je wilt meer  balans in je leven, zodat je effectiever bent en er weer rust ontstaat je leven.Wanneer stress langdurig aanwezig is tast het je lichaam aan. Er ontstaat een burn-out; je bent letterlijk en figuurlijk opgebrand. Dat proberen we in dit traject te voorkomen. Wanneer stress problematiek tijdig oppakt, kan je veel ellende voorkomen.

Wat doen we bij stress coaching?

Bij stress coaching kijken we waar de stress vandaan komt. Stress kun je zien als het verschil tussen de eisen die een bepaalde situatie aan jou stelt, en de mogelijkheden die je ervaart om aan deze eisen te voldoen. Jouw stressbalans geeft de balans aan tussen wat je ‘moet’ op basis van de eisen, en wat je ‘kunt’ binnen jouw mogelijkheden. Deze stressbalans is een subjectieve balans en verschilt enorm van persoon tot persoon. Door dit in beeld te krijgen kan je beter keuzes maken, grenzen stellen en je werk en leven in balans brengen. In een traject ga je actief en resultaatgericht aan de slag om stress te lijf te gaan.

Wat is het resultaat van stress coaching?

Je leert jezelf goed kennen. Je leert waar jij blij van word, waar je goed in bent, maar ook waar je van leeg loopt, wat jouw valkuilen zijn en je begrijpt waar jouw stressfactoren liggen. Na een traject ben je in staat om beter richting te geven aan je werk en leven, je stelt prioriteiten en je weet wat je nodig hebt om weer op te laden.

Twents Talent is NOLOC erkend.

stress coaching