TMA Teamanalyse Almelo Hengelo Enschede

 

De Team analyse wordt ingezet voor de vorming van nieuwe teams of het opsporen van (mogelijke) knelpunten en kansen in bestaande teams. De basis van de analyse is de Talenten Motivatie Analyse. Deze analyse geeft iedere medewerker inzicht in zijn drijfveren, talenten en competentiepotentieel. Nadat er met idee teamlid een analyse is afgenomen worden de gegevens van alle teamleden en wordt er een  overzichtelijk rapport gegenereerd. Dit rapport maakt direct inzichtelijk en bespreekbaar waar de knelpunten en de sterke punten van het team liggen. De uitkomst geeft informatie over de leider en de verschillende leden van het team en leidt tot een betere balans en betere prestaties van het team.

De TMA Team analyse meet vier aspecten:

  • de teambalans: een overzicht van hoe ieder teamlid op ieder onderdeel scoort;
  • de sterktes en zwaktes, waarbij wordt gekeken welke gedragskenmerken wel of niet sterk in het team zijn vertegenwoordigd;
  • de leiderschapsvoorkeuren; welke teamleden willen verantwoording nemen en de andere leden steunen;
  • de talenten, met resultaten ten aanzien van sociaal gedrag, ambitie, geduld, nauwkeurigheid, analytisch vermogen, resultaat en kwaliteit gerichtheid.

De TMA Teamanalyse maakt in een keer duidelijk hoe het met het team is gesteld en waar de aandachtspunten liggen. De TMA Teamanalyse kan worden ingezet bij bestaande teams maar ook bij gelegenheidsteams zoals bijvoorbeeld een project.

Waar gaan we doen tijdens de TMA Team analyse?

  1. Vaststellen van competentieprofielen binnen de organisatie
  2. Online TMA analyses maken, ruim 300 vragen (ongeveer 5 kwartier)
  3. Resultaten analyse en competenties van alle uitslagen in verband brengen
  4. Individueel bespreken rapport in een coachsessie met werknemers
  5. Bespreken resultaten teamanalyse met belanghebbenden
  6. Bespreken toekomstplannen/visie/missie/acties binnen team

Voorbeeld TMA Team analyse

TMA teamanalyse Almelo Hengelo Enschede

Meer weten?

Wil je meer weten over de TMA Methode? Dit filmpje geeft duidelijk en overzichtelijk weer wat de kracht van deze methode is.

TMA teamanalyse Almelo Hengelo Enschede

Wil je weten wat Twents Talent voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een offerte of een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Twents Talent is door TMA gecertificeerd als TMA trainer & professional.